Naša priča

Priča o bandu Baltazar započinje 2005. godine upoznavanjem Husa i Lea, dvoje istarskih glazbenika koji su svojim dosadašnjim radom i načinom života osjetili potrebu za zajedničkim stvaranjem.

U periodu do 2007. godine razvijala se koncepcija i vizija banda koja je stvaralačkim radom nekih Husovih mozaičkih, paralelnih svjetova, naizgled ležernih, a u stvari emotivno jakih, dubokih unutarnjih previranja usmjerila glazbeni izričaj banda. Nakon fuzije ovo dvoje rock individualaca u jedan zajednički glazbeni krug, te željom i potrebom za izražavanjem istosmjerne snage kroz ponekad suprotne, ali istovremeno nadopunjavajuće slike mladosti i mudrosti, nastajao je izvrstan spoj pretočen u jedanaest autorskih pjesama koje se mogu karakterizirati kroz široko-proživljeni spektar života i time povezati djeliće ljubavi, samoće, poticajnog sarkazma, prkosne neshvaćenosti, i nemira u stvaran svijet njihovih pjesama.

U stalnoj potrazi za proširenjem prostora za glazbenim druženjem 2009. godine kreću za Zagreb gdje je u njihov spoj glazbenog kruga zalutao i Medo – bubnjar, a ubrzo je i nakon njega u taj krug uletio i Sale – basista. Tu se zaokružuje i zatvara potpuna slika Baltazara u glazbenom smislu. 

Baltazar je 2012. godine izdao svoj prvi album pod nazivom “Nemirno dijete” koji dobija odlične kritike na mnogim glazbenim portalima u regiji. Tijekom tri godine promocije Baltazar je svirao kao support skoro svim najvećim imenima regionalne rock scene.

U period od 2013 – 2020 god.  Nakon par odrađenih svirki u band je na mjesto bassiste došao Majkl, a od 2014.god umjesto Majkla u igru ulazi Dante. Te iste godine izašao je i prvi singl “ Treba nam ljubav”, sa drugog albuma pod nazivom “Pogled broj 13”.  Album je izdan 2020 godine, a u međuvremenu Baltazar je izdao još 4 singla. Nakon koncertne promocije njihovog drugog albuma Baltazar se ponovo zatvara u studio i sprema njihov treći album.

baltazar-band-2